Ανάκτηση δεδομένων

Η ανάκτηση δεδομένων είναι μία εξαιρετικά πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία, η οποία εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες, απαιτεί δε εξειδικευμένο εξοπλισμό και τεχνογνωσία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ανάκτηση δεδομένων είναι δυνατή όταν η επέμβαση είναι άμεση, καθώς η συνέχιση της λειτουργίας του αποθηκευτικού μέσου ή/και οι προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος από τον ίδιο τον χρήστη ή τρίτους που δεν γνωρίζουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν, έχουν καταστροφικά αποτελέσματα.

Κατ'αρχήν πρέπει να γνωρίζετε ότι η απώλεια δεδομένων από (μαγνητικά συνήθως) αποθηκευτικά μέσα είναι κάτι που συμβαίνει συχνά και είναι θέμα χρόνου να συμβεί στον οποιονδήποτε. Συνήθως, συνειδητοποιούμε ότι υπάρχει πρόβλημα με δύο τρόπους: την ανεξήγητη αδυναμία εύρεσης ή/και αποθήκευσης αρχείων, καθώς και την αδυναμία εμφάνισης των περιεχομένων του αποθηκευτικού μέσου, η οποία μπορεί και να συνοδεύεται από διάφορους περίεργους ήχους. Στην περίπτωση που αυτό συμβεί, κλείστε αμέσως τον υπολογιστή ή την συσκευή σας και μην επιχειρήσετε να κάνετε τίποτα που να δημιουργήσει εγγραφές δεδομένων στον δίσκο ή το εν λόγω αποθηκευτικό μέσο. Είναι ασφαλέστερο να παρακάμψετε την διαδικασία απενεργοποίησης και να "τραβήξετε την πρίζα" - η ζημιά έχει ήδη γίνει και το κάθε δευτερόλεπτο λειτουργίας ενδέχεται να την χειροτερέψει. Το επόμενο βήμα είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Απώλεια δεδομένων μπορεί να προκληθεί από:
● διαγραφή αρχείων λόγω λάθους
● διαμόρφωση (format) του αποθηκευτικού μέσου
● διαμερισματοποίηση (partitioning) του αποθηκευτικού μέσου
● προβληματικό / κατεστραμμένο αποθηκευτικό μέσο
● προσβολή από ιούς ή κακόβουλο λογισμικό
● στιγμιαία δυσλειτουργία υλικού ή λογισμικού
● δυσλειτουργία από νερό / διάφορα υγρά και φωτιά ή καπνό
● ξαφνική απώλεια τάσης τροφοδοσίας

Τα εργαστήριά μας διαθέτουν την υποδομή και την απαραίτητη εμπειρία για να επιχειρηθεί η ανάκτηση των δεδομένων από οποιοδήποτε αποθηκευτικό μέσο. Ενδεικτικά, ανάκτηση δεδομένων μπορεί να πραγματοποιηθεί από:
● σκληρούς δίσκους IDE, EIDE, SATA, SCSI & SAS, ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος
● tape drives
● solid state drives
● USB Flash drives
● κάρτες μνήμης
● συστήματα RAID
● οπτικά μέσα CD / DVD
● κινητά τηλέφωνα & tablets

Το κόστος εξαρτάται από το ίδιο το μέσο, την έκταση της βλάβης, τον όγκο των δεδομένων που είναι απαραίτητο να ανακτηθούν, τον χρόνο που θα χρειαστεί για την αποκατάσταση της βλάβης και το κόστος αγοράς τυχόν ανταλλακτικών, συνεπώς είναι αδύνατο να γίνει εκτίμηση για το κόστος ανάκτησης / αποκατάστασης χωρίς να προηγηθεί έλεγχος.

Καλέστε μας σήμερα για να συζητήσουμε τις ανάγκες σας

Πίσω στην Ασφάλεια Δεδομένων